Vizes vb - Takács Krisztián hatodik lett 50 méter gyorsúszásban

A Dunaferr-DVSI sportolója, Takács Krisztián hatodik helyen végzett az 50 m-es gyorsúszás szombati döntőjében a sanghaji vizes világbajnokságon.

MTI

A 25 éves magyar versenyző 21.99 másodperces idővel csapott a célba és a verseny olyannyira szoros volt, hogy mindössze 7 századdal maradt el a bronzérmes francia Alain Bernardtól. Az aranyérmet a szám világcsúcstartója és olimpiai bajnoka, a brazil Cesar Cielo Filho érdemelte ki 21.52-vel az olasz Luca Dottót megelőzve.
Takács már azzal történelmet írt, hogy bejutott a fináléba, ugyanis magyar úszó világbajnokságon még nem szerepelt döntőben a legrövidebb távon a leggyorsabb úszók között.

"Érzésre nagyon jónak tűnt az egész, csak hát 50-re nem lehet tervezni. Így is jobbnak gondoltam az időt, mint amennyi lett, de az egész mezőny lassúbb volt" - mondta Takács Krisztián. "A legfontosabb, hogy pontszerzőként végeztem a hatodik helyemmel, és hogy megint 22 másodpercen belül úsztam, vagyis most már stabilan tudom hozni ezt az eredményt. Megtanultam rajtolni, az úszássebességem is javult, ha még előrébb tudok lépni, s mért ne lenne így, ott lehetek a következő világversenyen is a döntőben, a legjobbak között."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!