Művészeti alkotások a kormányablak népszerűsítésére

Veszprém – Változatos megyéink az Európai Unióban címmel művészeti pályázatot hirdettek meg a megyei kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft.

Mátételki András

A pályázat céljáról szerdán dr. Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott a sajtó képviselőinek elmondta: fiatal, tehetséges művészeket várnak, akiknek lehetőségük lesz széles körben bemutatkozni. A pályamű lehet minden olyan kulturális, művészeti alkotás, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy akár a művészetek közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti.

Lehet képzőművészeti, iparművészeti, irodalmi, népművészeti mű bemutatása, amelyek üzenetükben és tartalmukban a kormányablakhoz köthetők. Minden 18-35 év közötti, Veszprém megyében lakó benevezhet egy-egy alkotással, amelyet szeptember 15-ig a megyei kormányhivatalhoz kell elküldenie. Az öttagú zsűri októberben dönt az első három helyezésről, akik kötött 1,5 millió forintot osztanak szét. Az alkotásokat kiállítják. A pályázatnak saját weboldala van ahol az érdeklődők minden részletet megtudhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!