Háromnapos vigadalom Várpalotán

Várpalota - Hamisítatlan nyárvégi hangulat, finomét étkek és italok, no meg remek programok várták a hétvégén a XXVI. Várpalotai Napok látogatóit.

Szabó Péter Dániel

A pénteken látványos, menetzenés felvonulással indult rendezvénysorozat nyitányán a hagyományoknak megfelelően városi kitüntetéseket is átadtak. A Várpalota díszpolgári címét vehette át Talabér Márta polgármestertől Kovács Imréné, a Thuri György Gimnázium nyugalmazott igazgatója, míg Somogyi J. Lászlóné, a település közelmúltban nyugdíjba vonult aljegyzője Várpalota Városért érdemérmet kapott. Az önkormányzati elismerések közül az Eötvös Pál-nívódíjat Lassu Tamás, a Várpalotai Bányász Sportkör elnökségi tagja, a Rutsek Pál-nívódíjat Dr. Baán László, nyugdíjas szülész-nőgyógyász, a Waldstein János-nívódíjat Fogl János, a Várpalotai Közüzemi Kft. nyugdíjas dolgozója, míg a Heidrich Péter-díjat Radnai Bálint, a Rákóczi-telepi iskola hatodikos diákja vehette át.

Ezt követően a zenekaroké, kulturális csoportoké volt a főszerep a Thuri-vár mögött felállított színpadon. A helyi táncosok, köztük a világbajnoki címmel rendelkező Queen Dance TSE mellett a hétvége során többek között Marót Vikinek, Kökény Attilának, Patai Annának, Szabó Ádámnak, Tóth Gabinak, valamint a helyi Roxity, illetve Tourmix zenekaroknak tapsolhatott a nagyérdemű, de nagy siker volt a Cserregő Néptáncegyüttes előadása is.

A tradíciókhoz igazodva több kiállítás is nyílt a várpalotai napok ideje alatt. A Krúdy Gyula Városi Könyvtárban Najgyenov Vlagyiszlav alkotásait, a Jó Szerencsét Művelődési Központban Papp János képeit tekinthették meg az érdeklődők, míg a Várpalotai Helyőrségi Klubban Szelestey László festményeiből nyílt színvonalas emlékkiállítás. Szintén a Jó Szerencsét Művelődési Központban tartották az országos várpalotai bélyegkiállítást és a hagyományos bányásznapot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!