Természetvédelmi őrök vigyázzák a valóságshow-t

Csopak – Természetvédelmi őrök vigyázzák a svéd-norvég valóságshow helyszíneit, de nyilatkozónk szerint erre nincs is szükség: a vendégek rendkívül óvatosan közlekednek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban.

Németh F. Bernadett

A Magyar Turizmus Zrt. korábbi tájékoztatása szerint egy hónapon át, szeptember végéig egy svéd és egy norvég valóságshow forgatásának ad otthont a Balaton régió, a társaság és a Meter Film & Television AB svéd produkciós iroda együttműködésében. A Mesterek Mestere elnevezésű műsor felvételei alatt, korábbi élsportolók veszik birtokba a régiót, hogy a Balaton-felvidék gyönyörű természeti környezetében, különböző feladatokat teljesítve, megküzdjenek a "Mesterek Mestere" címért.

Dr. Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság turisztikai osztályvezetője a Naplónak elmondta: a filmforgatáshoz a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adta ki az engedélyt. A nemzeti park kikötése, hogy a forgatási helyszíneken természetvédelmi őrök felügyelete mellett rendezzék a versenyt és a filmet. Az osztályvezető megjegyezte: a verseny nem különösebben látványos, a kérelmezőknek elsősorban az a fontos, hogy gyönyörű természeti környezetben játszódjon a valóságshow.

Vers József, a nemzeti park természetvédelmi őre, Tihanyi-tájegységvezetőjének jók a tapasztalatai a filmesekről.

- Úgy tűnik, Svédországban és Norvégiában sokkal szigorúbban veszik a nemzeti parkos létet: itt is rendkívüli körültekintéssel mozogtak a területen, vigyáztak, hogy semmiben ne tegyenek kárt, egy rossz szavunk nem lehet árjuk.

A természetvédelmi szakember elmondta, Tihanyban a Belső-tó partján zajlott a forgatás. Az amatőr, de igen tehetséges fotós elismeréssel szólt a filmesekről: 30-35 fős, profi stáb forgatott a tó partján, mondta. A feladat akkor éppen az volt, hogy a versenyzők a partról futva elérjék a csónakot, beevezzenek a tó közepére, megkerüljék a bóját és visszasprinteljenek a partra. Hasonló feladatot kaptak a tó partján is.

A stáb csütörtökön Szigligeten forgat, eredetileg szerdán jártak volna ott, de a rossz idő miatt változtattak a programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!