A tévés asztrológusok elmehetnek a fenébe...

Mennyivel könnyebb a jövőbelátással foglalkozó, egybetűs vezetéknévvel rendelkező (K. Zoltán, L. Mátyás és társaik...) futballszereplők dolga, mint a kereskedelmi tévék kora délután idősávjában egy szál meggörbült kocsiantennával hadonászó műasztrológusoké!

Horváth Gábor

Utóbbiak azt mondják: "Kedves Mária néni, önnek 2012. november másodikán csípőműtétje lesz". Egy 82 esztendős nyugdíjas betelefonáló esetében persze nincs nagy kockázata az efféle kijelentésnek, de egyáltalán nem biztos, hogy szegény Mária néni olyan korán a kórházi várólista első helyére kerül. A "futball-látók" azt mondják: "a ZTE-Siófok bajnokit kettővel nyerik a hazaiak". Ez viszont némi minimális tévedési hibaszázalékot leszámítva tutira így is lesz. Hogy ezt honnan tudjuk? Az egész nem más, mint tudományos és ezzel szoros összefüggésben gazdasági kérdés. A képernyős varázslás sem rossz biznisz, de a focijóslás az igazi aranybánya. Előbbi esetében gyakran előfordul, hogy valaki a megjövendölt, de be nem következett esemény miatt és/vagy a telefonszámla átböngészését követően érzett bánatában csalódottan jön ki az "üzletből", utóbbinál szó nincs ilyesmiről, mindenki elégedett. Boldog K. Zoltán, L. Mátyás és társaik, még boldogabb e csoport megbízói köre és boldog a publikum is. (Igaz, utóbbi csak addig, amíg tudatlan. De a tudatos állapot nem tart sokáig, mert a feledés képessége a hőbörgést követően a magyar foci leghatásosabb drogja.)

Van itt még egy negyedik szereplő is. Elvileg ugyanolyan károsult, mint a közönség, nem tudatlan, mégis csendben van. Vajon miért? Talán mert ő az igazán nagy varázsló, igazi Óz a mini Merlinek világában. Az internetes fogadási cégek olyanok, mint Uri Geller a gagyivarázslók világában: a méret és a profizmus jelenti a különbséget a stikli és a törvényes lehúzás között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!