Együttműködés új alapokon

Veszprém - A jövőben is kölcsönösen segíti egymás munkáját a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság, áll a csütörtökön megkötött együttműködési megállapodásban.

Szabó Péter Dániel

- Mind a működés, mind pedig a szervezeti felépítést illetően jelentős változások előtt áll a katasztrófavédelmi igazgatóság, ezért vált szükségessé, hogy pontosítsuk a korábban hatályban lévő megállapodást, amelynek alapját adják az elmúlt időszak egyes kiemelt rendkívüli eseményeinek tanulságai is - mondta el Németh Tamás tűzoltó alezredes, megyei igazgató, aki Töreki Sándor rendőr ezredes, megyei főkapitánnyal együtt írta alá a hivatalos megállapodást a veszprémi katasztrófavédelmi igazgatóságon. 
 
- A megállapodás csak egy keret, tartalommal majd nekünk kell megtölteni, s ismerve az állományt, ez biztosan sikerülni is fog - hangsúlyozta Töreki Sándor. - A hatékony munkavégzést hivatott szolgálni az együttműködés, amelynek aláírása előtt végigvettük a kiemelt területeket, így például ügyeletek működését, a hatékony információcserét, a közös iskolai programokat, valamint a pályázatokon történő együttes részvételt. 


Elhangzott, az első és legfontosabb a káresemények helyszínén történő együttműködés. Az új megállapodás révén például egy tűzeset helyszínén a bűnügyi helyszínelők hatékonyabban tudnak együtt dolgozni a katasztrófavédelem szakembereivel. 

-  Az ügyeletek együttműködése azért is fontos, mert a tűzoltókhoz vagy a rendőrséghez befutó információk mindkét szervezet számára létfontosságúak, a gyors információáramlással pedig hatékonyabbá lehet tenni a munkánkat - tette hozzá Németh Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!