Kilenc határsértőt fogtak Röszkénél

Összesen kilenc, teherautóban megbújó határsértőt fedeztek föl a pénzügyőrök kamionröntgen segítségével az ünnepi hétvégén a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

MTI

Először egy a makedón állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre, tehergépjárművével műanyag csöveket és tartozékokat szállított Szerbiából Németországba. A pénzügyőrök a szállítmány röntgenvizsgálata mellett döntöttek, és a felvételeken három, a rakomány között elrejtőző alakot fedeztek föl - mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.
 Vasárnap délután pedig egy az okmányok szerint Szerbiából Svédországba műanyaggal impregnált kartonpapírt szállító szerb férfi akadt fönt az ellenőrzésen. Kamionjában hat embert találtak a röntgenberendezéssel - tudatta az őrnagy. 
A pénzügyőrök a kilenc afgán állampolgárt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti eljárás indult. A két sofőr ellen embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - tudatta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!