Tévé- és rádióműsor: karácsonyi kínálat a közmédiában

Családi filmekkel, koncertfelvételekkel, rajzfilmekkel és színes ünnepi műsorokkal várják nézőiket és hallgatóikat karácsonykor a közmédia csatornái.

MTI

Az m1-en december 24-én az Opera Café után A karácsonyfa dala című rajzfilm, két animációs film István királyról és János vitézről, valamint a frissen készült Matula Kalandpark című mozi várja a kisebbeket. Az m2-n a Karácsonyi rock című rajzfilm és a Csendes éj története, valamint a Milliomos mikulás és Beethoven, a kutya története szórakoztatja az érdeklődőket. Este 8-tól a Romy Schneider főszereplésével készült Sissi – A magyarok királynéja című romantikus film első része látható.
   
Napközben ünnepi sütés-főzéssel szórakoztatja a nézőket Buday Péter és a Gasztroangyal különkiadásában Borbás Marcsi. Délután a Kormorán együttes Mennyből az Angyal című koncertfilmjének első részét, este A varázsfuvola című opera filmváltozatát láthatják a nézők az 1-es csatornán. Az m2 kínálatában Szekeres Adrien 2009-es Adventi Koncertje és az Il Divo barcelonai koncertfilmje is szerepel.
   
Másnap, december 25-én két történelmi témájú rajzfilm között a Csillagszemű Táncegyüttes gálaműsora látható az m1-en, majd a Kormorán és vendégei koncert második része következik. Az m1 az ismert Jókai-regény, a Szegény gazdagok 1959-es feldolgozását, a Rex, a kölyökfelügyelő című filmet, este pedig a Sissi című romantikus trilógia második részét vetíti. Az m2-n a legendás orvos életét feldolgozó Giuseppe Moscati - A szeretet gyógyít című film első része látható. Este új irodalmi adaptációt tűz műsorára az m1 Égi madár címmel, majd 23 órától a Biblia: Jézus című film mutatja be a Megváltó életét.
   
Karácsony napján ünnepi kiadással jelentkezik a SzerencseSzombat az m1-en, kivételesen SzerencseVasárnap címmel - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.
   
A Duna Televízió december 24-én a Hókirálynő, az Asterix és a vikingek, valamint A három királyok című dokumentumfilmet, este pedig az Egy varázslatos karácsony című karácsonyi történet vetíti. A karácsonyi jávorszarvas kalandjait követően a világ legegzotikusabb helyeire juthatnak el a nézők szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt a 80 nap alatt a Föld körül című film segítségével.
   
A Duna2 bemutatja a határokon túl élő magyarság ünnepi készülődését, A jászol bölcsője című magyar dokumentumfilmet, Udvardi Erzsébet és Aba Novák Vilmos életművének egy-egy részét. A Csillagszedő Márió című tévéfilm mellett az Imago Mundi zenekar karácsonyi estje és Ákos 2010-ben rögzített koncertje színesíti a programokat. Karácsonykor a Lélek Boulevard vendége Novák Péter lesz. Az Északi történetek vízből, kőből, fából című magyar dokumentumfilm Európa leghosszabb és legmélyebb fjordja, a Sognefjord útját kíséri végig Norvégiában, majd Sára Sándor Árvácska című játékfilmjével a múltba utazhatnak a Duna2 nézői.
   
Az MR1-Kossuth Rádió karácsonyi zeneműveket, hagyományos ízeket, valamint a Biblia növény- és állatvilágát bemutató műsorai mellett ellátogat az egri női börtönbe is, ahol egy Angliában indult program mintájára a jó magviseletű nők mesét, személyes üzenteket küldhetnek szeretteiknek. Szó lesz a Böjthe Csaba testvér otthonaiban ünnepelő gyerekekről, a fogyatékosságuk mellett is teljes életet élő hétköznapi hősökről és az ország májátültetésen átesett legfiatalabb kislányának ünnepi készülődéséről. A szegedi stúdió a temesvári és szabadkai rádióval közösen egy hármashatármenti karácsonyi képeslapot nyújt át képletesen a hallgatóknak. A hagyományos éjféli mise közvetítése idén a Soroksári Nagyboldogasszony Templomból hallható.
   
A két közszolgálati zenei rádió, az MR2-Petőfi és az MR3-Bartók karácsonyi hangulatot varázsol az ünnepi készülődéshez. A megszokott rendben hallható zenei összeállítások és a Kulturfitnesz ünnepi kiadásai mellett Kis éji koncert 9 napon címmel december 24-én különleges, kilencrészes koncertsorozat indul a Petőfi Rádióban. A klasszikus zene kedvelői a Hang-fogó különkiadása, a Hang-szóró mellett az ünnepi kompozíciók gazdag kínálatából válogathatnak. Elmaradhatatlan a Diótörő balett zenéje, érdemes meghallgatni a Magyar Rádió Gyermekkórusa Mátyás templombeli koncertjeit és a két különböző Beethoven-estet is. A dzsesszkedvelők többek között Ella Fitzgerald énekét hallhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!