Újabb nehéz év előtt

Herend - Akármennyire is nehéz a helyzet, talpon van az önkormányzat, ebédet kapnak a gyerekek, fűtenek az intézményekben, de ennek ára van - fogalmazott Vajai László polgármester a péntek esti közmeghallgatáson.

Győrffy Árpád

Az idei spórolás részeként több más mellett 20 százalékkal csökkentették a képviselői tiszteletdíjakat, összeköltöztették az iskolásokat, egyes állásokat nem vagy csak részlegesen töltöttek be, a felújításokat egyre inkább szülői, lakossági segítséggel végzik.

A várható támogatások és más bevételek ismeretében a jövő esztendőre 481 milliós kiadási előirányzattal és 5,6 millió forintos hiánnyal számolnak. Ehhez - a polgármester szerint - egyre jobban le kell építeni a nem kötelező feladatok finanszírozását, öt százalékkal csökkenteni kell a dologi kiadásokat, vissza kell fogni a személyi jellegű kifizetéseket, és lehetőség szerint minél több önkormányzati feladatot társulásban kell végezni.

Vajai László kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tervezik ebadó bevezetését Herenden. Ugyanakkor a koncepcióban mintegy 29 millió forint bevétellel számolnak a vállalkozási tevékenységre használt építmények adójából, amit már egy éve is ki akartak vetni 500 forintos négyzetméterenkénti díjjal, de akkor a képviselők többsége nem támogatta az előterjesztést.

Címkék#Herend
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!