Központ lenne Almádi

Balatonalmádi - Szakértőt kért fel a kistérség ahhoz, hogy tényadatokkal támassza alá a balatonalmádi központú járási körzet létjogosultáságát.

Halmos György

Erről Keszey János, a Balaton-parti város polgármestere beszélt a kelet-balatoni kistérség polgármestereinek hétfői találkozója után. A települések vezetői megegyeztek abban is, hogy a járások kialakításával kapcsolatos tervezetet a testületeik véleményezik, és arról a csütörtöki kistérségi ülésén tárgyalnak. A polgármesterek egyébként különböző módon viszonyulnak a tervezett járáshoz, de almádi központi szerepe nem kérdőjelezhető meg - mondta. Hozzátette:  félő, hogy balatonalmádi járás nélkül a kistérség települései és az eddigi körzetközponti szerepet betöltő Balatonalmádi fejlődése megtörik. Keszey János  elhibázottnak tartja a járási rendszer nyilvánosságra került tervezetében azt, hogy Balatonalmádi a füredi járáshoz tartozna.

- Almádi lakosságszáma évek óta növekszik, lassan eléri a tízezret. A városban a közelmúltban adták át a  modern egészségügyi intézetet, de szociális alapszolgáltató központ, okmányiroda, rendőrkapitányság, alap- és középfokú oktatási intézmény is van.

A polgármester  szerint furcsa az is, hogy a tervezett balatonfüredi járásban négy város is lenne,  amire máshol nincs példa. Hozzátette: Balatonalmádinál kisebb városok is járási központtá válhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!