Bíznak a jövőjükben

Várpalota - Bízunk benne, hogy az új fenntartónál is megtarthatjuk klubhelyiségünket a várpalotai Hemóban, hangzott el a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja közelmúltban megtartott éves közgyűlésén.

Szabó Péter Dániel

- A klub élete élénk, szerveztünk kirándulásokat, honvédelmi kérdéseket megválaszoló előadásokat, valamint a hazafias nevelőmunka jegyében iskolásoknak szóló vetélkedőket Várpalota mellett Fejér megyében is. Az elmúlt esztendőben megemlékezést tartottunk az aknavetőcső-robbanás áldozatainak emékművénél és vitéz Csörgey Károly-emlékoszlopánál, sportversenyt és kulturális programot tartottunk Szent Bobála napján, illetve mi rendezhettük meg a katonaözvegyek régiós találkozóját is - foglalta össze évértékelő beszédében Dobszai József nyugállományú alezredes, a klub elnöke.

A több évtizedes múltra visszatekintő, egykori katonákat, rendőröket és tűzoltókat összefogó szervezet közgyűlésén elhangzott, a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja kiváló kapcsolatot ápol katonai, civil és hagyományőrző szervezetekkel.

- Az utánpótlás hiánya komoly gondot jelent a klub jövőjét illetően. A fegyveres erőktől fiatalon nyugállományba vonulók inkább dolgoznak, mintsem civil életet élnek - hallottuk a klubelnöktől, aki elmondta, működésük március végéig biztosított a várpalotai Hemóban, ám bíznak benne, hogy az új fenntartónál is megtarthatják klubhelyiségüket.

A közgyűlés zárásaként Dobszai József díszoklevelet vehetett át munkája elismeréseként Vokla János alezredestől, az MH Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnokától, valamint a klub tagsága nevében köszöntötték a Magyar Kultúra Lovagja címet elnyerő berhidai Nesó Sándort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!