Traktor és Trabant a Balatonban! Nem a Hummer-től származik az ''ötlet''!

A sors fintora, vagy az égiek jelzése - nevezzük, aminek akarjuk, de majdnem napra pontosan két éve történt, hogy egy traktor alatt is beszakadt a Balaton jege. '82-ben pedig, egy Trabanttal történt hasonló eset.

Napló Online

Hummer-láz és a beszakadt traktor

Az internetezők fantáziája persze beindult, ahogyan a Hummer-esek beszakadását követően is és "Korcsolyázni próbált a traktor" vagy "sárga tengeralattjáró" szlogenek repkedtek a világhálón. A cikket megtekinthetik, ha ide kattintanak, érdemes elolvasni a kommenteket.

Trabantot nyelt a Balaton

1982. február 17-én a Zalai Hírlap korabeli száma arról tudósított, hogy a keszthelyi öbölben elnyelt egy Trabit a Balaton. Egy balatongyöröki férfi szó szerint a jégen indult horgászni: úgy vélte, gond nélkül be tud menni a kocsival a kiszemelt területig. Ez egy darabig ment is, de mintegy 350 méter után a jég beszakadt és elnyelte a kétüteműt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az autót csak kétnapos küzdelem után tudták kiemelni. Első nap mintegy 150 méterre húzták a parthoz a víz alatt, majd másnap 2 tűzoltóautó és 24, csörlőkkel, pallókkal felszerelkezett tűzoltó emelte ki a Tarbit - számol be a korabeli híradás.

 

Volt, hogy 48 autót is elbírt a jég

1982. január 24-én autós jégkarnevált szerveztek Fonyód vasútállomás mögötti strandjára, ahol ötezer ember követte végig 48 autós jégpiruett-sorozatát a Balatonon -  számol be a sonlie.hu, mely a Somogyi Néplap korabeli kiadását vette elő a hammeres történet kapcsán.

A szervezők 48 autót engedtek a jégre - többen is lettek volna, de biztonsági okok miatt végül ennyi mellett döntöttek.
A járgányok három kategóriába -  660 köbcentig, 1000 köbcentiig és 1000 köbcenti fölött - álltak rajthoz. A nagysikerű rendezvényt végül nem rendőrségi tiltás miatt ismételték meg többet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!