A tények beszélnek

A helyzet pár nap alatt nagyot változott. A Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának döntése után még azt mondta az államfő (is), hogy ez a végkövetkeztetés egyfajta elégtétel, 20 évvel ezelőtt is igaza volt, mert az akkori körülményeknek és előírásoknak megfelelően írta meg a kisdoktoriját (hozzátette, a legjobb tudása szerint - és ezt az állítását bízvást elhihettük neki), egy pillanatig sem gondolta, hogy le kéne mondania.

Varga Domokos Péter

Azóta nyilvánosságra hozták a tényfeltáró bizottság egyik tagjának, Fluck Ákos ügyvédnek a különvéleményét, amelyben jogi szemszögből mutatta be, mennyi a plágium Schmitt Pál kisdoktorijában. (Még a táblázatok egy részét is fénymásolatban tette bele a dolgozatába.) Nem mellesleg ő is azt javasolta, a köztársasági elnöknek le kell mondania. Ekkor még  a kormány szóvivője is csak annyit tudott mondani, a kormány nem érintett az ügyben. (Milyen messze voltunk már attól, mikor az ügy kirobbanása után Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője "minősíthetetlen bulvárkacsának" nevezte a hírt.)

Most Schmitt plágiumügyének végére pontot kell tenni. Azaz: bármiféle ezt követő döntéstől, bejelentéstől függetlenül pontot tett rá az élet. Normális ésszel eddig sem lehetett felfogni, miért nem mond le. A mai naptól nem maradt más esélye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!