Megszépítették Pápateszért

Pápateszér - Hulladékgyűjtési akcióval tették szebbé a településük környezetét a Pápateszéri Sportegyesület Lovas Szakosztályának tagjai. A közösségépítő kezdeményezéshez a helyi általános iskola diákjai közül többen is csatlakoztak.

Polgár Tibor

Az egész napos szemétszedés során jelentős mennyiségű hulladékot gyűjtött össze a lelkes, közel húszfős csapat, akik az egyesület jóvoltából szendvicsekkel, üdítővel, csokival pótolhatták munkához szüksége energiát.

- Lovas szakosztályunk nagyon sok segítséget kap a pápateszéri önkormányzattól és Szalczer György polgármestertől. Ezért Forintos Istvánnal, a szakosztály elnökével úgy döntöttünk, a lehetőségeinkhez mérten megháláljuk a támogatást: megszépítjük a falunkat. A helyi iskolában meghirdettük a szemétszedési akciót, és szerencsére több diák is jelentkezett a kezdeményezésre, méghozzá önkéntesen - tájékoztatott Kapl Tímea, a lovas szakosztály tagja, a faluszépítő megmozdulás szervezője. Hozzáfűzte, habár jelentős eredményeket értek el a munkával, ezen a ponton még nem ér véget a történet, ugyanis Pápateszéren és környékén vannak még szeméttel erősen szennyezettek területek, amik nem maradhatnak ilyen állapotban. Biztosan lesz tehát folytatása a szemétszedésnek, mivel a szervezők eltökélt célja, hogy a környező falvak közül Pápateszér legyen a legtisztább település.

- Ugyan nem egyszerű embereket toborozni egy ilyen munkára, de tapasztalataim szerint, aki részt vesz egy hasonló megmozdulásban, arra a továbbiakban is bátran számíthatunk. Jóleső érzéssel tölt el minket, hogy egyre több a segítő kéz az egyesületünk körül. Bízom benne, hogy legközelebb még többen csatlakoznak majd hozzánk, hiszen nagyon sokat tehetünk még a faluért és a közösségért - fogalmazott Kapl Tímea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!