Várom a csekket

Magamat jellemezve azt mondanám, hogy átlagos vezető vagyok, több mint tíz éve van jogosítványom. Ezt idő alatt szerencsére nem okoztam és nem voltam szenvedője közlekedési balesetnek.

Halmos György

Fogalmazhatunk úgy is, védőangyalom mindig mellettem volt és van. Ezért nem is értettem, hogy miért fizettetik meg velem a baleseti adót, ami ugye a kötelező biztosítás 30 százaléka. Talán, mert megtehetik. Mindeközben azzal fenyegetnek engem és százezer autóst, hogy aki nem fizeti ki február végéig a baleseti adót, annak megszűnik a kötelező biztosítása is. Értem én, hogy kell a pénz a költségvetésnek, ha már az államadósság-kezelő alapba csak szűkösen csordogál a pénz. De hogy fizessem ki, kinek küldjem, amikor már az egész éves kötelezőt átutaltam? Egyik ismerősömmel beszéltem, ő kapott csekket, befizette, nyugodtan alszik.

Szóval magad uram, ha nincs balesetiadó-csekked. Telefonhívás a biztosítóhoz. Várakozás, 12 perc. Újabb telefonhívás. Várakozás, 10 perc. Köszönjük hívását, minden ügyintéző foglalt. Köszönjük hívását, kapcsoljuk. Utánanézünk, kötvényszám? Nem kapott e-mailt? Nem. Küldünk. Várom. Nem jött e-mail. Nem baj, utaljon át 3900 forintot. Igazolás? Ne aggódjon, küldjük! Postán? Nem, e-mailen. Elfogadják? Ne aggódjon. Nem aggódom. Már nem érdekel. Közben március elseje lett, és még mindig semmi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!