Ártatlanságukat hangsúlyozták a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjai

Veszprém - Az ügyvédek perbeszédeivel, illetve a vádlottak utolsó szó jogán elmondott védekezésével zárult a Cozma-ügyben garázdaság miatt indított büntetőper, az első fokon eljáró bíróság jövő héten hoz ítéletet.

Halmos György

A pertől hétfőn különválasztották a tizedrendű vádlott ügyét, aki betegség miatt nem vett részt az elmúlt tárgyalási napokon, amennyiben jövő pénteken bejelentkezik, úgy a bíróság az ítélethozatal előtt meghallgatja az ügyész rá vonatkozó perbeszédét, ügyvédje védőbeszédét és az ő utolsó szó jogán elmondottakat is.
 
Az ügyészség összesen 25 személyt vádolt meg csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével a 2009. február 8-án a hajnali órákban a Patrióta lokálban és környékén történt rendzavarás, verekedés miatt.
 
A vádlottak többsége tagadta az ügyészség által felrótt vádakat. Volt, aki arra hivatkozott, hogy a verekedés idején már nem is volt a helyszínen, más az eljárás miatt megromlott pszichés állapotáról tett említetést az utolsó szó jogán tett nyilatkozatában. Az egyik vádlott arról beszélt, hogy vagyongyarapodási vizsgálat nem talált nála szabálytalanságot, más pedig arra hivatkozott, hogy megbélyegzettekké váltak.
 
Raffael Sándor, az ügy elsőrendű vádlottja utolsó szó jogán előadott védekezésében arról szólt, hogy nincs bizonyíték arra, mikor, illetve kit inzulált a Patrióta lokálban. Tagadta azt is, hogy őt prostitúcióból élő nőismerősei kitartották volna. A férfi hangsúlyozta, hogy amit tett, azt megbánta, de garázdaság vádjában ártatlan. Németh Győző szerint a gyilkossági és a garázdasági ügyet egy eljárásban kellett volna tárgyalni. Nem érzi magát bűnösnek, amit tett azért megbűnhődött a másik perben.

Raffaelhez hasonlóan tagadata a kitartottság vádját. Sztojka Iván arról beszélt, hogy a gyilkossági ügyben  úgy kapott nyolc évet, hogy nem is vett részt a verekedésben. Vádlott társaihoz hasonlóan ő is tagadta a kitartottságot. Pál Gábor elismerte, hogy a diszkóban verekedett, amivel rémültséget, megbotránkozást kellett, viszont azt kérte, hogy mások tetteiért ne vonják felelősségre. Bihari Csaba azt hangsúlyozta, hogy a másik perben már megbűnhődött tetteiért.
 
Az eljárás még 2010 júniusában kezdődött, hosszabb szünet után idén februárban kezdték el az iratismertetést.
 


Marian Cozmát, az MKB Veszprém sportolóját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, a segítségére siető Zarko Sesumot és Ivan Pesicet pedig életveszélyesen megsebesítették.

Dossziénk a Cozma-gyilkosság korábbi cikkeivel, további részleteivel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!