Cozma-gyilkosság: ''Szokványos kocsmai verekedés történt''

Veszprém - Az ügyészség csak a vádlottakra terhelő vallomásokat ragadta ki a vádbeszédből. Egyes tanuk előítélettel voltak a romákkal szemben, mások a tények helyett az érzéseikre hagyatkoztak.

Mátételki András

Ezt dr. Kolorédi Adrienn, Raffael Sándor védője jelentette ki a Cozma-perben kedden, amikor az ügyvédek perbeszédével folytatódott a garázdaság miatt indított büntető per. Az ügyvéd ízekre szedte a vádat, filmkockaszerűen elevenítette fel a történteket. Megjegyezte, az ügy emberöléses részét nem kellett volna külön választani ettől, hiszen jelentős az átfedés. „Az emberölés elnyelte volna a garázdaságot, s nem alakult volna ki zűrvaros helyzet.” Állítása szerint nincs bizonyítva az erőszakos szerveződés, mivel a társaság csak szórakozni ment a Patriótába.

Nem lehet kihez kötni az „Itt ma vér fog folyni!” kijelentést. Továbbá nem lehet szándékegységről beszélni, mivel a csapat fele az emeleten szórakozott. A diszkóban senkinek nem jutott eszébe, hogy értesítse a rendőrséget, vélhetően azért, mert a lökdösődésből, fenékfogdosásból senki nem csinált ügyet. Sőt, verekedés sem először fordult elő az alagsorban, állították a tanuk.

Uros Vilovski üldözésében Raffael Sándor nem vett részt - állította az ügyvéd-, hiszen abban az időben kocsijával elhajtott a bár elől. Védence nem ütött senkit fejbe, ellenben az ő fején tört össze egy sörösüveget az egyik kézilabdás, Ivan Pesics. A kitartottság sem igaz, a két külföldön dolgozó nő korábban Raffael élettársa volt. Pénzt adtak neki kölcsön kocsira, illetve vele küldték haza keresetüket családtagjaiknak. Az ügyvéd kérte, hogy védencét mentsék fel a garázdaság és a kitartottság vádja alól.

„ A gyilkossági ügy árnyéka vetül erre a perre, pedig csak szokványos kocsmai verekedés történt”- mondotta Németh Győző védője, dr. Németh József. Hozzátette: nem lehet kihez kötni a nők inzultálását, ugyanakkor ügyfele valóban verekedett a diszkóban, de nem dobálózott üveggel. Megjegyezte, a kitartottság vádja hallomásokra épül. Elhangzott, nem volt szándékegység - ezt állapítatta meg a Győri Ítélőtábla, ezért jelentősen csökkentette a vádlottak büntetését -, továbbá a per emberöléses része mára politikai színezetett kapott: a kormány részéről az igazságosságot megkérdőjelező vélemény hangzott el.
Bizonyítékok hiánya miatt kérte védence felmentését. Az elkövetkező napokban a többi védő lép színre.


További cikkeink a Cozma-gyilkosságról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!