Iszapömlés - Határidőre befejezték a tározó lefedését

Ajka - A MAL Zrt. határidőre befejezte a IX-es tározó végleges lefedését. A Veszprémi Bányakapitányság bányakapitányától, dr. Káldi Zoltántól megtudtuk, hogy a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. a megadott határidőre végzett a IX-es vörösiszap-tározó porszennyezést megakadályozó végleges lefedésével.

Tóth B. Zsuzsa

A több, mint húsz hektáros tározó fedése eddig folyamatos volt. Egy részét már rekultiválták, szürke salakkal fedték, az nem porzott, másik része azonban vörösiszapos volt. Utóbbi terület fedése készült el, de még a mintegy három és fél hektáros szürkeiszapos területet is újrafedik. A szomszédos tízes szám, a katasztrófa során sérült tározóban egyszerre folyik a fedés, nedvesítés és kőporozás. Az utóbbi napok csapadékos időjárása ugyan akadályozta a munkagépekkel való teendőket, szerdától újra folytathatják a gépi munkákat is. A bányakapitány közölte továbbá, hogy a hatóság továbbra is szigorúan ellenőrzi az előírt határidők betartását.

Dossziénk az iszapkatasztrófa cikkeivel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!