LMP: Elhibázott adórendszer

Veszprém - A veszprémi háztartások is megérzik az elhibázott adórendszert, az elhibázott új adókat, hangzott el Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő és Tóth Balázs, az LMP Veszprém megyei választmányi tagjainak csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Balla Emőke

A Fidesz által a leggazdagabb egymilliónak szétosztott több száz milliárd forintot az LMP a nehezen élők terheinek csökkentésére fordítaná. Az év közben, ötletszerűen változó, újabb és újabb terheket kivető fideszes adóügyi ámokfutás helyett az LMP kiszámítható adórendszert vezetne be. Az LMP a társadalmilag és környezetileg káros tevékenységek intenzívebb adóztatását, a közösségileg hasznos és jövőbarát tevékenységek adóterhének csökkentését akarja megvalósítani.

Széles tömegeket érintő sarcoknak tartják az új adókat: a rezsiadót, a sárgacsekk-adót és a telefonadót, amelyeket a veszprémi háztartások is megéreznek. A pénzügyi tranzakciós adóval kapcsolatban elmondták: a lakosságot és a vállalkozásokat terheli, éves szinten tízezres kiadást jelent családonként és erősen rontja a gazdaság versenyképességét is. Az LMP szerint ehelyett az Európa-szerte egyre inkább támogatott spekulációs adót kellene kivetni a - pénzpiaci, áru- és értékpapírpiaci - tranzakciókra. Ez fokozná a piacok stabilitását, csökkentve a forró pénzek áramlását, a spekulációs célú pénzmozgásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!