A bőség átka

Napló - Ízlés szerint sör, üdítő, illetve szotyi, tökmag, és persze az elmaradhatatlan távirányító. Igen, kedves futballrajongó sorstársaim, augusztus 15-e van, kezdődik a világ legjobb bajnoksága, a Premier League.

Halmos György

(Most sokan szisszennek fel, hogy a La Liga, vagy a Serie A jobb, de az egy másik téma!) 
Szóval távirányító és nézhetjük kedvenc angol csapatainkat. Ha történetesen Liverpool, esetleg Chelsea szurkoló lennék, akkor az ismert reklámszlogen, miszerint Apa, kezdődik! felkiáltás kiegészíthető lenne a Na, és hol? kérdéssel. Ugyanis, az angol bajnokság kizárólagos jogával rendelkező Eurosport2 a londoni Kékek, valamint a nagyobbik liverpooli csapat meccseinek közvetítését eladta a Digi Tv által néhány hete indított DigiSportnak.
Örültem, amikor lakóhelyemen idén februárban a UPC digitálisra váltott, mert így igaz, hogy dupla áron, de nézhettem a Eurosport2-t, ami analóg hálózaton nem volt. Hiába majdnem 100 csatorna, amiből nyolc tematikus sport, de a Bajnokok Ligája elmúlt évadának legtöbb meccsét így sem láttam, mert nem volt tv6. Túléltem.
A nyáron jelentős változások történtek a televíziós jogok piacán, a Digisport (ami jelenleg nincs UPC-kínálatban) megvette a Bundesligát, második választóként kéthetente akár négy BLmérkőzést is adhat. Az NB1-et viszont bebukták, de igazán élvezetes volt kívülállóként nézni, ahogy a Digitv és a UPC egymást szívatta a jogokért.
És most lássuk a sportközvetítési kisokost: a legjelentősebb bajnokságok közül az olaszt, spanyolt, illetve néhány kisebbet (portugál, francia és holland) a magyar bajnokikkal együtt a Sport1, Sport2 adja. Az angol bajnokság (kivéve a Chelsea, Liverpool) az Eurosport2-n, a Bundesliga viszont a Digisporton látható. Az F.A. kupa küzdelmeiért, illetve dél-amerikai bajnokságokért a Sportklubra kell kapcsolni. (Sportklub plusz viszont már nincs a UPC digitálison.) A BLmérkőzéseinek első választója, vagyis kéthetente egy meccset ad majd a tv2, a többit a Digisport viszi a lakásokba. Magyar bajnokit láthatunk még a DunaTv-n pénteken esténként. Marad még az angol és német ligakupa, ezeket Sport1,2 adja.
 
A reklámszlogen legújabb változata: Apa, kezdődik! Na és, kit érdekel!
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!