A csimpánzok mézzel és citrommal szeretik... - A veszprémi állatkert két csimpánzát tisztitókúrára fogták

<b>Veszprém</b> - Tisztítókúrára fogták a veszprémi állatkert csimpánzait. Móni és Taksony egy különleges teakeveréket isznak, hogy megőrizzék egészségüket. Az állatok nagyon szeretik a teát, mézzel és citrommal isszák.

Deák Dóra

Minden reggel egy bögre gyógyteával kezdik a napot azok a csimpánzok, akiket méregtelenítő kúrára fogtak. A teát mézzel és citrommal, melegen szeretik, a citromot egyébként magában is szívesen fogyasztják. 


A csimpánzok egyébként 40-45 évig is elélnek, ha jól tartják őket
(Fotó: archív)


Az állatok teljesen egészségesek és annak érdekében, hogy ez így is maradjon, időnként szükség van tisztítókúrára - mondta el a Független Hírügynökségnek Szekér Pál, a vadaspark állatorvosa. A tea a máj és az epe működését segíti, illetve a vesefunkciót is javítja. 

A titkos összetételű teakeveréket régen egy halimbai esperes találta fel, a környékbeli gyógynövényekből állította össze. Most egy ajkai orvos ajánlott fel a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparknak több hónapra elegendő adagot ebből.

Egy hónapig isszák az immunerősítő teakeveréket a csimpánzok, aztán egy kis idő múlva újra megismétlik a kúrát - tette hozzá az állatorvos. Móni 19, Taksony 21 éves.
Forrás: m1 Híradó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!