A dal ugyanaz marad

<b>Veszprém</b> - Nem túlzás azt állítani, hogy három generáció dúdolta, énekelte végig <em>Halász Judit</em> koncertjét a városi művelődési központban.

Halmos György

Az időzítés rendkívül jó volt, ugyanis a tél legutolsó, ugyanakkor csodaszép és verőfényes délutánján a Kossuth-díjas művésznő örökzöldjei köszöntötték a tavaszt, bár a Micimackó, valamint a Rossz gyerekek című szám erejéig felidézte a telet. 


Három generáció dúdolta, énekelte végig Halász Judit koncertjét
 (Fotó: Gáspár Gábor)

Érdemes elidőzni az előző mondatban leírtakon abból a szempontból, hogy van-e még olyan gyermekdal, mint a Micimackó, amely 1973-as megjelenése óta, azaz az eltelt 36 évben töretlen népszerűségnek örvend? 

A Mosoly-Rend lovagja Weöres Sándor megzenésített versével, a Bóbitával kezdett, de a koncert gerincét a legutóbbi, tavalyelőtt megjelent Szeresd a testvéredet és a Hívd a nagymamát című albumok dalai alkották. 

A körülbelül másfél tucatnyi számból azonban jó párat régebbi lemezekről, mint a Minden felnőtt volt egyszer gyerek, vagy a Rendkívüli gyermeknapról ismert a közönség. A koncertre látogatók nem csalódhattak, bár a kora délutáni időpont miatt néhány fiatalabb Halász Judit-rajongó elbóbiskolt. 

A közönség korösszetételét nagyon jól lehet jellemezni Bródy János dalszövegével: Én énekeltem egy dalt és te énekeltél velem, A lámpák fénye felragyogott csillogó szemeden, Ha a gyermekedre nézel, látod, az idő hogy szalad, hiszen minden változik, de a dal ugyanaz marad. 

A művésznőt Anti Tamás (akusztikus gitár, mandolin, ének), Bartha Tibor (billentyűsök, hegedű, furulya), Födő Sándor (basszusgitár, ének), Fodo (dob, ütőhangszerek) és Móricz Mihály (gitár) kísérte.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!