A Fidesz-KDNP jelöltjét választották önkormányzati képviselővé Ajkán

Veszprém - A Fidesz-KDNP jelöltjét, Hartinger Ottót választották önkormányzati képviselővé szombaton Ajkán, a 2. számú választókörzetben - tájékoztatott Jáger László, a város jegyzője, a helyi választási iroda vezetője.

Szausev Xénia

A bányásztelepi választókörzetben 2156 választópolgár szerepelt a névjegyzéken, közülük 559-en mentek el szavazni, ami valamivel több mint 26 százalékos megjelenési arányt jelent - mondta a jegyző, megjegyezve, hogy négy voks érvénytelen volt.

A négy jelölt közül Hartinger Ottó 51 éves mérnökre 291-en szavaztak. A második helyre került MSZP-s jelölt, Kaibás Dezső vállalkozó 139, a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeit képviselő Ferenczi Gábor pedagógus 105 voksot kapott, míg a magát függetlenként megmérető Csányi Pál nyugdíjasra 20-an szavaztak - közölte a jegyző.

Az ajkai 2. számú választókörzetben az eddigi Fidesz-KDNP-s képviselő lemondása, más városba költözése miatt kellett időközi választást tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!