A Fidesz szereplése a megyében - Önmagáért beszél az eredmény

Veszprém - Az országos átlagnál jobban szerepelt az uniós választáson a Fidesz a megyében, sőt a pártra ezt meghaladó arányban adták le szavazatukat Veszprém megye hatos számú választókerületének lakosai.

Halmos György

Erről dr. Horváth Zsolt, a választókerület országgyűlési képviselője beszélt kedden. Elmondta, hogy a megyében a Fidesz-KDNP listájára leadott szavazatok aránya 60,11 százalék volt míg az országos átlag 56,37 százalék.

Megemlítette, hogy a hatos számú választókerületben a lakosok aktívabbak voltak az átlagosnál, vagyis a választók komolyan vették a voksolás tétjét. 

- A Fidesz a hatos választókerületben megerősítette pozícióját, a 2006-os időközi országgyűlési választásokon elért eredményeket ismételte meg - hangsúlyozta a politikus.

A választókerületben legtöbben Veszprémfajszon járultak az urnákhoz, míg a Fidesz a legjobb eredményt Hárskúton és Barnagon érte el 76 százalékos eredményével, de Mencshelyen, Szentgálon, Herenden és Nemesvámoson is 60 százaléknál nagyobb volt a párt támogatotsága.

Horváth Zsolt szerint a választás üzenete az, hogy a polgárok döntöttek: a dolgok nem mehetnek úgy tovább, mint eddig. Hozzátette: a szocialistáknak le kell vonni a konzekvenciákat és nem szabad tovább az változás útjába állniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!