A futsálé lehet a jövő, de kié legyen a jelen?

Először leültem szembe a tévével, kizárólag arra koncentráltam és vártam, hogy magával ragadjon. Nem sikerült. Aztán legközelebb már a vacsorámat osztottam meg a közvetítéssel, ebben az esetben is az ízek nyertek, többet pillantottam a tányéromra mint a képernyőre. Később valami házimunka közben adtam esélyt arra, hogy elvonja a figyelmemet, ezúttal sem jött össze.

Novothny Ottó

Persze biztos élőben és mindenkinél más az élmény, de egyelőre számomra hatalmas csalódás a futsal Európa-bajnokság. Nem a magyarok eredménye miatt, bár nyilván az is elkeserített. Sokkal inkább a sportágat szeretném megszeretni, de nem tudom.

Az utánpótlás-nevelésben biztosan használható, hiszen szigorúbbak a szabályok, mint a kispályás fociban. Ám a hazai kontinensbajnokság eddigi meccsei egész egyszerűen unalmasak, vontatottak és bizony még a "többet kell futni, mint a kispályás változatban" véleményt is erősen kétlem. Ráadásul emlékszem, néhány hete a német terembajnokságot néztem, palánkos, műfüves küzdőtéren. Dinamikus, élvezhető, változatos, izgalmas meccsek mentek, pedig úgynevezett nagy csapat akkor már nem is volt a mezőnyben.

Nem vitás, hogy a nemzetközi szövetség döntésének köszönhetően a jövő a futsalé. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy még rengeteg szabálymódosítást, változást kell átélnie ennek a sportágnak, hogy az tökéletesen fogyasztható legyen.

A magyarok kiesését követően Debrecenben kétezernél, Budapesten háromezernél kevesebben voltak kiváncsiak a helyszínen a futsal Eb negyeddöntőinek első két találkozójára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!