A kocsma magával rántotta a boltot a sötétbe

Balatonszőlős - Bérlőjük jégre vitte az Észak-balatoni Kereskedelmi Részvénytársaságot, kifizetetlen számlája miatt a falu boltját lekapcsolták az elektromos hálózatról.

Tremmer Tamás

A balatonszőlősi Áfész-bolt alkalmazottai, s a vevők szerda reggel szembesültek vele: a kereskedelmi egységet kedden délután lekapcsolták az elektromos hálózatról. A hűtők kiolvadtak, több áru tönkrement. Minderről helyi olvasónk, Szalay József tájékoztatta a Naplót.

Lapunk megtudta, az Áfész-utód Észak-balatoni Kereskedelmi Részvénytársaságnak van egy ingatlana a településen. Az épület egyik felében működtetik az élelmiszerboltot, a másik felét, ahol a kocsma található, egy asszonynak bérbe adták. Az E.ON-főmérő a kocsmához tartozik, a boltban almérő van, tudtuk meg Markovics Gáspártól.

Az rt. kereskedelmi vezetője elmondta, szerda reggel szembesültek azzal, hogy a bérlőjük az E.ON számlát nem fizeti, azzal együt sem, hogy az rt. az almérő szerinti áramfogyasztást mindig időben rendezi. A felhalmozódott adósság miatt az áramszolgáltató az épületet kikötötte. Nem volt más választásuk, mint a tűzoltás, bérlőjük helyett azonnal kifizették a tartozást, így el tudták érni, hogy az épületben már szerda délelőtt folyamán legyen áram.

Rengeteg a káruk, nemcsak a pluszban fizetett áramszámla, hanem más is, nem beszélve a kellemetlenségről, fogalmazott Markovics Gáspár. Leszögezte, a kialakult helyzet miatt a kocsmáros irányába megteszik a szükséges lépéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!