A mentős árvákért főznek

Ajka - A négy éve elhunyt mentő szakápoló, Heck László árván maradt kisfiának segítettek a mentősök egy jótékonysági főzőversennyel.

Tóth B. Zsuzsa

Az összegyűlt százezer forintot átadták a szakápoló özvegyének és kisfiának.

A mentőállomáson rendezett ünnepségen Szalai László, a tapolcai mentőállomás vezetője elmondta, a tapolcai állomás, a regionális szervezet és a badacsonytördemici önkormányzat szervezte a főzőversenyt, reményei szerint hagyományt teremtve. A programnak Badacsonytördemic adott otthont. Az első regionális halászléfőző verseny kapcsán a házigazda település polgármestere, Wollmuth Péter állt elő az ötlettel, hogy szervezzék azt jótékony céllal. Így döntöttek amellett, hogy mentős árván segítsenek a tombola bevételével. Kiss Attila Veszprém megyei vezető mentőtiszt hangsúlyozta, hogy a mentők kötelessége segíteni mindazokon, akik bajba jutottak. A bevétel arról árulkodik, hogy a célt mindenki magáénak érezte, főleg, mert olyan kisgyermeknek segíthetnek, aki közülük való. Hiszen édesapja a mentősök közül ment el.

- Természetes kellene legyen, hogy a mentőszervezet segítse minden bajtárs családját, de ez sajnos nem lehetséges. Mi azonban most hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egy, a szívünkhöz közel álló kolléga családját támogassuk - mondta Kiss Attila.

Wollmuth Péter polgármester játékokkal kedveskedett a négyéves Zalánnak, a mentők vezetői pedig az összegyűjtött adományt adták át a kisfiú édesanyjának.

Heck László özvegye, Szilveszter Enikő meghatottan köszönte meg az ajándékokat, és hogy férjét nem felejtették el egykori munkatársai.

Heck László negyvenegy évesen hunyt el, amikor felesége hat hónapos terhes volt kisfiukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!