A nemzeti válogatott elvesztette esélyét a vb-döntőre? - Képgaléria a magyar-portugálról!

Budapest - A szombati, svédek elleni kudarc után nem maradt más esély, mint szerdán legyőzni a portugálokat. Ez a bravúr sem jött össze, futballistáink a csoport előkelő második helyéről visszacsúsztak a semmit sem érő negyedikre.

Horog László

Amit  az utóbbi hónapokban nagy nehezen felépítettek, azt pár nap alatt lerombolták. A svédek elleni, hazai selejtező 2:1-es veresége ha kilátástalanná nem is, de rendkívül nehézzé tette a helyzetet, a világbajnoki döntőről szőtt álmokhoz nyerni kellett volna a portugálok ellen. 

A diadal nem jött össze, sőt, a döntetlen sem, legjobbjaink lehajtott fejjel bandukoltak le a gyepszőnyegről.

Bár helyzetig nem jutottak aranylábú gyerekeink, de az elején  jobbára náluk volt a labda. Mégis az ellenfél szerzett gólt, Pepe érkezett, Vadóczot és Babost megelőzve bólintott a jobb sarokba, 0:1

Dzsudzsák jóvoltából veszélyeztettek a mieink az első félidőben kétszer is, ám ballábas lövései elkerülték Eduardo kapuját. 

Negyedórával a zárás előtt Hajnal lövése tévesztett célt, majd Bodnár lökete jelentett gólveszélyt: Eduardo lábbal mentette a 32 méterről megeresztett bombát. Egy góllal győztek Ronaldóék.
 
A lefújás után érthetően a vendégek kapitánya, Carlos Queiroz volt  boldogabb.
  
- Úgy tűnt, mintha a magyarok  megelégedtek volna az egygólos vereséggel, hiszen csapatom vezető gólja után sem kezdtek el igazán támadni. A továbbjutás  nem dőlt el, négy csapat esélyes a vb-részvételre, közéjük sorolom a magyarokat is.
 
Erwin Koeman, a mieink holland szakvezetője elmondta, a szombati, csalódást keltő játék és eredmény után fiai helytálltak, ám technikailag alulmaradtak, sajnos  nem tudták felvenni a versenyt a jóval képzettebb ellenféllel. 
 
A csoport másik két mérkőzésén a dánok  1:1-re végeztek Albániában, a svédek pedig véres verítékkel  és egy öngóllal győztek 1:0-ra Máltán.
 
A befejezés előtt két fordulóval a csoportot Dánia vezeti 18 ponttal, a svédek 15-öt, a portugálok és a magyarok egyaránt 13-at szereztek. 

(Fotó: Orosz Péter) 

Tekintse meg a mérkőzésről készült képgalériánkat itt!
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!