A remény éltet - Végetért az ökumenikus imahét

<b>Veszprém</b> - Az ökumenikus imahét záró istentiszteletének a Szent Mihály-székesegyház adott otthont vasárnap este. <em>Steinbach József</em>, a Dunántúli Református Egyházkerület újonnan megválasztott püspöke, aki igehirdetője lett volna az alkalomnak, a szervezés mulasztásai miatt nem tudott jelen lenni, szolgálata ezen az estén Székesfehérvárra szólította.

Toldi Éva

Helyette dr. Köntös László református lelkész, az egyházkerület új püspök-helyettese hirdette Isten igéjét az egybegyűlteknek.


Dr. Köntös László református püspök-helyettes igehirdetésében az új ég, új föld és új Jeruzsálem reménységéről beszélt
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


A közös imádság rendkívül fontos napjainkban a különböző keresztyén-keresztény felekezetek között, fogalmazódott meg az istentiszteleten, hiszen globalizálódó, értékzavaros és individualizálódó, emberi és nemzeti közösségeiben is széthulló világunkban óriási szükség van arra, hogy a krisztusi közösségek utat és példát mutassanak az egységre az örök értékek és a keresztény erkölcs fundamentumán. 

Erre hívta fel a figyelmet az ökumenikus imahét vezérigéje is Ezékiel próféta szavaival: Hogy legyenek eggyé kezedben. 

A záró liturgiában a közös ének és a közös imádság szolgálatában ezért római és görög katolikusok, reformátusok és evangélikusok is részt vettek. 

További részletek a Naplóban!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!