A segítőknek segítenének

Veszprém - A szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek munkáját, felkészülését szeretnék segíteni azzal az uniós támogatású projekttel, melynek indulásáról tegnap tájékoztatták a sajtót a Gizella Étteremben.

Győrffy Árpád

Bognárné Nickl Gabriella projektvezető tájékoztatója szerint a közép-dunántúli régió három megyéjére kiterjedő, két éven át tartó program főpályázója az Érted, Veled Egyesület, konzorciumi partnere a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ. A 100 millió forintos uniós támogatás 12 százalékából a menedzsment működését, 70 százalékából a fejlesztő tevékenységet, a fennmaradó részből a rezsi kiadásokat finanszírozzák.
 
Vincze Erika elmondta, hogy a programmal szakmai segítséget akarnak biztosítani a szociális segítőknek, hogy kiégésüket megelőzzék, szakmai kompetenciáikat fejleszthessék. A programba minden szakembert szívesen fogadnak függetlenül attól, hogy az adott segítő milyen területen dolgozik.
 
A pályázatban vállalt indikátorok szerint két év alatt regionális szakmai támogató centrumot és a régióban dolgozó szakembereket tartalmazó adatbázist hoznak létre, elkészítenek egy módszertani ajánlást, 15 új tréningtematikát, 2400 órában szupervíziót, 2000 órában tanácsadást biztosítanak az érintett szakembereknek, megszerveznek nyolc szociális kerekasztalt, 15 esetkonferenciát, kettő regionális konferenciát és 33 tréninget, elérik a szociális szakemberek 32 százalékát, hat százalékukat be is vonják a munkába.
 
A Veszprém megye több kistérségében a tevékenységet koordináló Tisztl Henrik elmondta, hogy most térképezik fel az intézményeket, eddig nagy fogadókészséget tapasztaltak az érintettek körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!