A sereghajtó otthonában - Győrött vendégeskedik a Balatonfüred

Balatonfüred - Bár az utolsó helyen áll a Győri ETO FKC alakulata a Budapest Bank férfi kézilabdaligában, azért bizonyára nem adja majd olcsón a győzelemért járó két pontot a Balatonfüredi KC ellenében. A papírforma azért vendégsikert prognosztizál.

B. Virág Rita

A Balatonfüredi KC férfi kézilabdázói szombaton Győrött vendégeskednek: a találkozó 18 órakor kezdődik. 

A mérkőzés esélyesei egyértelműen a vendégek, hiszen a tóparti alakulat eddig 24 pontot gyűjtött, tizenegy győzelemmel, két döntetlennel, kilenc fiaskóval, s ezzel az előkelő ötödik helyen áll, míg a hazaiak a bajnoki táblázat utolsó helyén szerénykednek hat ponttal, egyetlen sikerrel, négy iksszel és tizenhét vereséggel. 

Azonban kár lenne lebecsülni a Rába-parti gárdát, hiszen az eddigi egyetlen győzelmét éppen a legutóbbi fordulóban könyvelhette el az elviekben sokkal jobb erőkből álló, Éles József edzette Gyöngyössel szemben (35:30). 

A győriek képességeiről leginkább az a Struhár Péter tud beszámolni, aki az őszi szezonban még az ETO színeiben szerepelt, de márciusban régi-új játékosként visszatért a BKC-hoz.

- Nem azt terveztem, hogy félév után váltanom kell majd. De sajnos nem volt más választásom, mert Győrben ellehetetlenítették a munkánkat. 

Végül örülök, hogy sikerült visszatérnem Balatonfüredre, és megint itt kézilabdázhatok - mondta el a győri nevelésű Struhár Péter, aki eddigi felnőtt pályafutása során egy év kivételével csak az ETO vagy a Balatonfüred színeiben játszott.

A 29 éves védekező specialistaként számon tartott Péter kihangsúlyozta, nemcsak az anyagiak miatt jött el Győrből, szerinte egykori klubjánál a férfi kézilabda szakosztály tekintetében minden szinten nagy a baj.

- Nem jó érzés, hogy azok ellen kell pályára lépni szombaton, akik néhány héttel ezelőtt még a bajtársaim voltak. Előzetesen úgy állapodtunk meg, hogy ha nincs sérült a csapatban, akkor a győri meccset ki is hagyom. 

Nem szívesen keménykednék a korábbi csapattársak ellen. Azonban Németh László megsérült, így a padra mindenképpen leülök, s majd Velky Mihály edző eldönti, hogy szükség van-e rám, vagy sem.

Struhár Péter nyárig biztosan a BKC-ban marad, addig heti háromszor ingázik. Arról is beszélt, hogy egy két éves szerződés már előkészítés alatt áll a fürediekkel, de azt még nem szignózták. 

Hozzátette, nagyon bízik benne, hogy a BKC begyűjti a két pontot, mert így továbbra is megőrizhetné előkelő ötödik helyezését. 
 
(Fotó: Zwicker Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!