A sokféleség őrzői

Siófok - Megyénk több települése is jól szerepelt a biodiverzitás fővárosát kereső nemzetközi versenyben.

Győrffy Árpád

Franciaország, Németország, Szlovákia és Spanyolország mellett tavaly hazánk is bekapcsolódott a programba, amivel a biológiai sokféleség megőrzésére szeretnék ösztönözni a településeket.
 
Az uniós pénzügyi támogatással zajló idei versenyt februárban indította el a hazai részvételt szervező Balaton Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft., a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete. A különböző szempontok, feltételek meghatározásával azokat a településeket akarták megtalálni, amelyek a legjobb teljesítményt nyújtják a biológiai sokféleség megőrzésében.


 
A szervezők közleménye szerint hazánkban a tavalyi 43 pályázóval szemben 175 település mutatott érdeklődést a verseny iránt. Igaz, csak 50 kérdőív került értékelésre. 

Megyénkből hét település kapcsolódott be a programba. A Biodiverzitás fővárosa címet Szentes nyerte el, a természetvédelem területén elért kiemelkedő tevékenységéért Budaörs különdíjban részesült. A 30 ezer lakos feletti települések kategóriájában Veszprém második, a 10 ezer-30 ezer lakosú települések között Balatonfüred a harmadik lett. Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Csopak, Tapolca, Tihany oklevelet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!