A sztárok is szegények

<b>Veszprém</b> - A Petőfi Színház művészei közül többnek nyújt otthont a színészház, ami elég rossz állapotban van. Szerződtetések előtt utána jártunk, milyen körülmények fogadják az itt élőket, az ide érkezőket.

Balla Emőke

A színházhoz közel, pár perc sétára lévő színészház a játékszínnel együtt 3514 négyzetméter alapterületű. 

Az épületben 43 lakás van, kétszobás, másfél és egyszobás, garzon, illetve félkomfortos elosztásban. Jelenleg 27 lakásban harmincheten laknak, nyáron kevesebben. A színház dolgozói a kétszobás lakás havi rezsijeként a bérleti díjjal együtt havi 63-64 ezer forintot fizetnek, egy garzonnál ennek az összegnek a felét.


A veszprémi az egyik legjobb adottságú színészház, de nagyon rossz állapotban
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)


Az ingatlan rossz állapotban van, a lelakott lakásokat folyamatosan tatarozza a színház. Az elmúlt évben öt lakás felújítását végezte el az intézmény, 2,6 millió forintért leszigetelték az épület teljes tetőszerkezetét, tájékoztatott Varga Róbert, a színház sajtófőnöke. 

Idén a folyosók átfestését és a balesetveszélyes járólapok cseréjét végzik, erre 2-2,5 milló forintot fordít a színház. Nyáron tervezik a kazán gyújtó -és elosztórendszerének cseréjét. 

A színészház lakásaiban vannak színházi bútorok, ám a házban tartósan élők a saját ízlésük szerint rendezik be otthonaikat és cserélik le a használati tárgyakat. 

Az ingatlanban régebben olyan kis helyiségekből is alakítottak ki ideiglenes szobákat, melyek méreteik miatt kevésbe voltak alkalmasak a lakáscélú használatra, ezért ezeket megszűntették, a jövőben cipő-, illetve jelmezraktárként használják azokat. 

A színészházban lakóknak azt is megengedte a teátrum, ha saját erőből felújítják a lakásaikat, a színház azt kompenzálja. Ezzel többen is éltek, így tovább gyarapodott a felújított lakások száma.

A Petőfi Színházban játszó színészek közül néhányan nem a színészházban, hanem a városban és a környékén laknak, köztük Szeles József, Benczédi Sándor, Bakody József, Kőrösi Csaba, Palásthy Bea, Dominek Anna, Vajda Károly, Soltis Eleonóra és Perjési Hilda.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!