A taxisokat nem védték volna

Veszprém - A Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) közel két éven át küzdött azért, hogy a minden korábbinál egyértelműbben és kimutathatóan felülről vezérelt bosszú- és megfélemlítő hadjárat a magyar emberek ellen ne maradjon feltáratlanul.

Varga Domokos Péter

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) kuratóriumi ügyvezetője mondta ezt csütörtökön este a Városi Művelődési Központban tartott előadásában. A rendezvény a nemzeti jogvédők most elkezdett országjárásának az első állomása volt. 

Közös küzdelmet vállaltunk a bűnözők felelősségre vonásáért - fejtette ki az előadó, ez a küzdelem igazán még nem érte el a célját. Annak ellenére, hogy néhány kisrendőrt elítéltek, az igazi bűnösök felelősségre vonása még mindig nem történt meg. 

Példaként említette Gaudi-Nagy Tamás a rendőrvezetőket és a számukra utasításokat, instrukciókat adókat. A nemzeti jogvédelem önmagában is politikai tevékenységnek minősíthető, hiszen csak olyan emberek mellett állnak ki, akik a köz érdekében cselekszenek. 

Ha például a taxisblokád ideján létezett volna a szervezet, biztosan nem lépett volna fel, mert azok a törekvések ott és akkor anyagi megélhetési célt szolgáltak - szögezte le Gaudi-Nagy Tamás. 

Az estet Kovács Rajmund, a Jobbik Veszprém városi alelnöke vezette be. A színpadon az est három előadója mellett - Gaudi-Nagy Tamáson kívül dr. Szegedy András ügyvéd, az NJSZ veszprémi partnere, valamint dr. Morvai Krisztina - egyenruhába öltözött magyar gárdisták álltak sorfalat. (Mindkét kijáratnál ugyancsak gárdisták feszítettek.)  

A fórumot megelőzően az előadók sajtótájékoztatót tartottak. Itt Morvai Krisztina elmondta, a rendezvényen jogvédőként vesz részt, és nem mint a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje. Ez nem pártrendezvény - hangsúlyozta. 

Gaudi-Nagy Tamás felvázolta az NJSZ és az NJA tevékenységét 2004-es alakulásától napjainkig. Megtudtuk tőle, ma már több mint 70 együttműködő ügyvéd partnerük van, köztük a veszprémi Szegedy András. 

Számolnak-e azzal, hogy Morvai Krisztina jelenléte egyértelműen öszekapcsolja a rendezvényt a Jobbikkal? Vállalják-e hivatalosan is a kapcsolatot Jobbikkal? - érdeklődött lapunk. 

- Nem tartunk attól, hogy pártrendezvényként jelennénk meg a külvilág felé, mert a jogvédelem pilléreit támadó törekvések igazából a demokrácia pilléreit veszélyeztetik - válaszolta Gaudi-Nagy Tamás. - Nem baj, ha hozzá hasonlóan a közönség sorai között is vannak olyanok, akik nemzeti jelképeket jelenítenek meg - utalt az általa is viselt magyar címerre.

Igaz, hogy az eredeti helyszínnek kiszemelt Pannon Egyetem a Jobbikhoz való kötődés miatt nem vállalta a rendezvényt? - tettük fel a kérdést. "A szervezők tájékoztattak bizonyos nehézségekről, de az volt a kérés, hogy ezt a kérdést nagyon ne tárgyaljuk" - válaszolta Gaudi-Nagy Tamás. 

"Tőlem is ezt kérték, aki tartottam a kapcsolatot a jogvédők és az egyetem között, ez ne hangozzon el kérdésként" - közölte Szegedy András, hozzátéve, hogy a kérdésre nem kíván válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!