A zenei tehetségekért - A volt gyermektábor terülétén 2011-re adják át a létesítményt

Felsőörs - Hétszáztizennyolc millió forint értékű fejlesztéssel valósul meg a volt gyermektábor területén a hátrányos helyzetű - roma és nem roma - gyermekek zenei képzését segítő intézmény.

Varga Domokos Péter

Erről a létesítmény megvalósítására létrehozott Camp Europe Oktatási Kft. ügyvezetője tájékoztatta kedden a városházán a nyilvánosságot. Mészáros Zoltán elmondta, a Norvég Alaptól 2,6 millió euró támogatást kaptak, a magyar államtól 256 millió forintot, közvetlenül a miniszterelnöki hivataltól pedig 32,5 milliót. 

A teljes kapacitás 120 ágy, az iskolai szünetekben valósul meg a zenei képzés, ennek költsége 130-140 millió forint. Ezt az összeget a fennmaradó időszak üzemeltetéséből, illetvepályázatokból kell kigazdálkodni. A beruházás 2010 márciusában kezdődik, 2011 áprilisára fejeződik be. 

A felsőörsi gyermektábor a veszprémi önkormányzat tulajdonában van, a város kezdettől partnerként vett részt az elképzelés megvalósításában - közölte Debreczenyi János polgármester. 

Felsőörs a vitathatatlanul támogatandó célok mellett azért állt a terv mellé, mert az elhanyagolt területet mindenképpen rendbe kellett tenni - mondta el a település polgármestere. Kenézné Berei Györgyi reméli, hogy létesítmény révén egyre többen látogatnak majd el Felsőörsre. 
 
Milyen kedvezményekre számíthat a tulajdonos Veszprém és a tábornak otthont adó Felsőörs? - érdeklődött lapunk. - Megállapodásunk Veszprémmel tartalmazza a kedvezményes igénybevétel paramétereit, a városnak erre önköltségi áron lesz lehetősége - válaszolta Mészáros Zoltán. 

Felsőörssel még nem készült erről szóló megállapodás, velük egyelőre a beruházáshoz kapcsolódó út-, és közműfelújításról, a településen tartandó rendezvényekről egyeztek meg. Az ügyvezető igazgató viszont nem zárkózott el a kedvezményes használatról szóló megállapodástól sem. 

Kenézné Berei Györgyi polgármester asszony a testvértelepülésikről érkezők elszállásolását szeretné a táborban megoldani, reményét fejezte ki, hogy erre nyílik lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!