Adatlapot kapnak a hadra foghatók

<b>Veszprém</b> - Polgári védelmi szolgálatra jelölnek ki embereket a megyeszékhelyen az év elején. Mint közismert, a polgári védelem feladata a fegyveres összeütközés, katasztrófa és más veszélyhelyzet esetén a lakosság életének megóvása, illetve az anyagi javak védelme.

Mátételki András

Balogh Miklós őrnagy, a veszprémi polgári védelmi kirendeltség vezetője elmondta, a polgári védelmi kötelezettség férfiaknál 18-tól 55 éves, míg a nőknél 18-tól 50 éves korig terjed ki. 

A megyeszékhelyen közel ezren alkotják a hadra fogható szervezetet, ám tavaly részben a korhatár betöltése, illetve annak módosítása miatt négyszázra csökkent a létszámuk. Ezért a megyei jogú város polgármesterének csaknem 600 helybeli pótlásáról kell gondoskodnia. 

Januárban 1500 érintett kap postán egy adatlapot, amit kitöltve vissza kell küldeniük a hivatal címére. 

Az eddigi tapasztalatok alapján várhatóan az adatlapot átvevők közül hatszázan felelnek majd meg a követelményeknek. A kijelöltek fellebbezéssel élhetnek, indokolt esetben felmentést kapnak. 

A témáról bővebben is olvashat a szerdai Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!