Ajka nehéz, de kiváló éve - Fizesse a Fidesz a megemelt távhődíjat!

<b>Ajka</b> - Kiváló évet zártunk 2008-ban, és remélhetőleg 2009 és 2010 még ennél is jobb lesz, jelentette ki <em>Schwartz Béla</em> polgármester a hétfői sajtótájékoztatón a városházán.

Deák Dóra

- Az elmúlt év közepén politikai ellenfeleink csőddel, katasztrófával riogattak, azzal, hogy összedől a város költségvetése - tette hozzá Schwartz Béla.  

- Mi erre azt válaszoltuk, hogy év közben valóban voltak nehézségek, de messze még az év vége, lesznek olyan intézkedések, amelyekkel kézben tartható a költségvetés. 

Kiváló évet zártunk, polgármesteri működésem alatt még nem volt ennyire nehéz, ugyanakkor eredményes időszak. 

A polgármester kijelentette, minden tavaly esedékes számlát kifizettek, eleget tettek a szerződéses kötelezettségeiknek. A decemberben érkezett támogatásokkal együtt az elnyert összeg meghaladta a kétmilliárd forintot. 

Schwartz Béla beszélt az önkormányzati gazdasági társaságok kisebbségi üzletrészének értékesítéséről is. Elmondta, az Avar Ajka Kft. tulajdonrészének 49 százalékáért 500 millió forintot kapott a város. 

A lakosság máris érzékelheti, hogy a szemétszállítási díj a korábbi 14-15, esetleg 17 százalék helyett az idén csupán 10 százalékkal drágult. A Primer Kft.-t nem értékesítették, ugyanis a Fidesz tagjai aláírásgyűjtést kezdeményeztek.


Schwartz Béla: A városközpont rehabilitációjára 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat
(Fotó: archív)


- Azzal riogatták a lakosságot, hogy a privatizáció után két-háromszoros díjemelés várható a távhőszolgáltatásban - mondta a polgármester.  - Most ellenőrzik az aláírásokat. 

Az íveket a 26 ezer választópolgárból több mint hétezren írták alá. Alighogy bejelentettük, nem értékesítjük a céget, az alapdíjat nyolcvan, a hődíjat pedig hetven százalékkal emelte a szolgáltató. 

A város most a Fidesz tevékenységének az árát fizeti. Minden felelősséget a szervezőkre hárítunk, és kérjük, aki emelt összegű számlát kap, juttassa el a Fidesznek. Fizessen a Fidesz.

További részletek a Napló keddi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!