Akadálymentes hivatal közel hétmillióból

<b>Várpalota</b> - Uniós pályázaton nyert pénzből kezdődött meg a napokban a polgármesteri hivatal akadálymentesítése.

Szabó Péter Dániel

Még 2008 tavaszán született döntés, amely szerint a város 6,9 millió forint támogatást kap az Európai Uniótól és a magyar államtól polgármesteri hivatalának akadálymentesítésére. 

A közel nyolcmilliós összköltségvetésű beruházás, amelyet 12 százalékos önrésszel valósít meg az önkormányzat, főképp a hivatal földszintjét érinti, ott találhatók ugyanis az ügyfélszolgálati irodák. 

Három, külön jelzéssel ellátott parkolótól térburkolatú rámpán át tudják majd megközelíteni a fogyatékkal élők a hivatalt. A folyosón szélesebb ajtókat szerelnek be, a gyengénlátók számára élénk színű jelzéseket festenek fel, illetve a földszinten akadálymentesített mosdót alakítanak ki. 

A bejáratnál információs pult is várja majd a palotaiakat. A közbeszerzési eljárás keretében a helyi kötődésű MAVA-Plan Kft. által elnyert munkálatokat egy rehabilitációs szakmérnök ellenőrzi, tudtuk meg Pál Károlytól, a polgármesteri hivatal kabinetfőnökétől. 

Az átalakítás ideje alatt, a tervek szerint február 12-ig az épület hátsó, piaci parkoló felőli B bejáratán keresztül közelíthető meg a hivatal.
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!