Álláskeresők - Az eladói és a nyelvi képzés a legnépszerűbb

<b>Ajka</b> - A vendéglátóipari, eladói, kisgépkezelôi, számítástechnikai és a nyelvi képzések voltak a legnépszerûbbek a tavalyi évben az ajkai kistérség álláskeresôi körében. A regionális munkaügyi tanács éppen a napokban tárgyalt az idei képzési lehetôségekrôl, ám biztosat egyelôre még nem tudni.

Deák Dóra

A pénzügyi forrásoldal is ismeretlen, ezért még nem lehet hozzárendelni azt sem, milyen tanfolyamokon tudnak részt venni az álláskeresôk. 

Egy biztos: ezek tavasszal indulnak, azaz lesz arra lehetôség, hogy új szakmát sajátítsanak el azok, akik a régivel nem boldogulnak, vagy csak szeretnék munkájukat magasabb színvonalon végezni. 

Németh Mária, az ajkai kirendeltség vezetôje elmondta: a kistérségbôl tavaly összesen 198-an vettek részt valamilyen képzésen, illetve 21-en a társadalmi megújulás operatív programban. Ez a szám egyébként nagyjából állandó az elmúlt évekre visszatekintve.

 A térség regisztrált decemberi záróértéke 2898, azaz ennyi volt a munkanélküliek száma tavaly év végén. A kirendeltségvezetô szerint a tendencia sajnos növekvô értéket mutat, az év elsô két hónapjában minden bizonynyal növekedni, jobb esetben stagnálni fog az álláskeresôk száma. 

Segítünk az álláskeresőknek! Olvassa el további, munkanélküliséggel kapcsolatos cikkeinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!