Álom, rémálom

Pápa - Első alkalommal adták át a Grosics-díjat, ami annak a hálóőrnek jár, aki az adott esztendőben a kapusedzők szervezetének tagjai szerint a legjobb teljesítményt nyújtotta. A Grosics-díj idei kitüntetettje a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapatának kapitánya lett. Szűcs Lajos kijelentette: természetesen örül az elismerésnek.

Novothny Ottó

- Nem szeretnék ünneprontó lenni, de hasonlít a jó borhoz: az évek múlásával egyre nemesebb lesz.
 
- Néha én is elgondolkodom, hogy talán nem tettem meg mindig és mindent annak érdekében, hogy igazán kiteljesedjek. Ilyenkor szokták a válogatottságot emlegetni, ezért önként megelőzöm. Valahogy úgy alakult a dolog, hogy a kerettagság szempontjából csúcstartó vagyok, hiszen amikor azt hittem, most már biztosan én következem, akkor jöttek mások, akik több lehetőséget kaptak.
 
- Ha már borongunk, folytassuk a sort a Bundesliga- szerepléssel.
 
- A mi fiatalságunkban a német bajnokság volt az etalon. Ott játszani az maga volt a megvalósult álom. Gondolhatja, mit éreztem, amikor 24 éves koromban a menedzserek jelezték: a bajnok Kaiserslautern szeretne leigazolni. Annyira elvakult és boldog voltam, hogy nem tűnt fel, miért csak fél évre hívnak és kölcsönbe. Aztán, amikor kimentem, egy ott élő magyar mutatta az újságot: a csapatnak előszerződése volt egy akkori sztárkapussal, és engem a sérülések miatt vittek, akkor is csak második embernek. Két meccsen állhattam a háló elé, az egyik után még a forduló válogatottjába is bekerültem. Így lett az álomból rémálom.
 
- Ilyen és persze fradista előzmények után érkezett Pápára.
 
- Ezzel már az elején is egyetlen problémám volt: az első házasságomból született gyermekem, illetve az édes-anyám is Budapesten maradt, ami messze van. Persze azóta megszoktuk a várost, remekül érzem magam, igaz, a távolság nem csökkent a két település között. Nem számítottam arra a három évre sem, amit a másodosztályban töltöttünk, de összességében már kisi-mult minden, hiszen újra az NB I-ben vagyunk. Beilleszkedtem itt és minden rendben.

 

- Annak ellenére, hogy a szíve a zöld-fehéreké marad.
 
- Örökre, de ezt soha nem titkoltam. Ugyanakkor elképesztő dolgok történnek az FTC-nél mostanában, döbbenetes hírek jutnak el hozzám a klubbal kapcsolatban.

- Olyannyira, hogy Pápán maradt szilveszterkor is.
 
- Így igaz, a barátainkkal töltöttük az év utolsó napját. Most azonban már arra koncentrálok, hogy hamarosan megkezdjük a felkészülést. Szeretném, ha a bajnokság végén az első ötben zárnánk, utána pedig még jobb helyezésünknek köszönhetően kimerészkedhetnénk a nemzetközi mezőnybe is.

Szűcs Lajos 1973. augusztus 8-án született. Háromszoros magyar, egyszeres német  bajnok. Közel négyszáz alkalommal lépett már pályára az NB I-ben. Moldova, Japán és Szaud-Arábia ellen ölthette magára a címeres mezt a válogatottban. Pápán most kezdi meg hatodik esztendejét.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!