Angolul drámáznak

Veszprém - A Pannon Egyetem és a Lovassy László Gimnázium képviseli a megyét a 2. országos angol nyelvű drámafesztiválon, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg a Latinovits játékszínben.

Kiss Nikolett

A Kopasz énekesnő, a Monológ, valamint az Így él a világ című darabokkal száll ringbe a megyét képviselő két angol nyelvű színjátszó csapat a Pannon Egyetem Angol-amerikai Intézete és az Amerikai Kuckó által rendezett eseményen.

Dr. Bárdos Jenő, az Angol-amerikai Intézet vezetője elmondta: a veszprémi egyetemen már régóta működik a Turkey Theatre Troup, amely rengeteg díjat hozott el az évek során különböző fesztiválokról. A Pannon Egyetemen ráadásul a Bécsy Tamás alapította színháztörténet szaknak köszönhetően nagy hagyománya van a színművészetnek.

Bertalan Judit, az Amerikai Kuckó vezetője szerint a fesztiválon a legfontosabb szempont az angol nyelv, annak fejlesztése.

A kétnapos rendezvényen három középiskola és négy egyetem képviselteti magát Szentendrétől Nyíregyházán át Debrecenig.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!