Április elején startol a Hétpecsétes vártúrák

Csesznek - A megye váraira, a belföldi turizmusra és a kulturális turizmus évére egyaránt kívánja felhívni a figyelmet a megye hét várának Hétpecsétes vártúrák című akciója, amely április elején startol.

Kiss Nikolett

Csesznek, Csobánc, Nagyvázsony, Somló, Sümeg, Szigliget és Várpalota ennek a hét várnak a kapitánya fogott össze, hogy a várainkra, ezekre a csodálatos kulturális, történelmi emlékhelyekre irényítsák a figyelmet. 

Mint azt Nagy Ferenc, a cseszneki vár kapitánya elmondta: a Veszprém megyei várak nagy vonzerővel, színes, izgalmas programkínálattal rendelkeznek. Ráadásul a jelen gazdasági helyzet is kedvezhet a belföldi turizmus évek óta tartó pozitív tendenciájának. 

A kirándulóknak egyébként semmi különösebbb dolga nincs, mint az első várlátogatás alkalmával kiváltani a Vártúrák című pecsétgyűjtő füzetet, majd pecsételtetni a megadott helyen. Nem kell sem ügyeségi feladatot, sem totót kitölteni, csakis egy jót kirándulni és körbenézni a várakban. 

A hét vár mindegyikének megnézését sem sürgetik a szervezők, három év van az összes műemlék megtekintésére. 

S ha már stempli gyűjtésről beszélünk, akkor természetesen a nyeremények sem maradhatnak el. Bár a fő cél nyilván a történelmi emlékhelyek megismerése és a vendégforgalom élénkítése, azért szervezők különböző ajándékokkal is ösztönzik a kirándulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!