Aranyra fel! - MKB Veszprém a siker kapujában

Veszprém - Az évad legfontosabb mérkőzése következik jelentette ki Mocsai Lajos vezetőedző az MKB Veszprém KC-Pick Szeged párharc vasárnapi találkozójával kapcsolatban, amelyen a címvédő eldöntheti a bajnoki arany sorsát.

Horváth Gábor

Még egy siker hiányzik a veszprémi csapatnak az újabb bajnoki elsőséghez, a címvédő a hét góllal (35:28) megnyert első, hazai mérkőzést követően kedden Szegeden kettő nullra alakította (24:25) az egyik fél három győzelméig tartó párharc állását. 

Tehát, ha Perezék a vasárnap 12.45-kor a Veszprém Arénában rendezendő összecsapáson is nyernek, az egyesület tizenhetedik magyar bajnoki címét ünnepelhetik.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a veszítenivaló nélkül pályára lépő Szeged nem adja majd olcsón a bőrét. A figyelem fontosságát emelte ki Mocsai Lajos is, a veszprémiek mestere szerint a legnagyobb hiba most az lenne, ha a csapat nem szeretne még tovább fejlődni.


A közönség támogatására vasárnap is nagy szüksége lesz a veszprémi csapatnak, amely újabb elsőséggel ajándékozhatja meg rajongóit
(Fotó: Gáspár Gábor)


- Nagyon fontos, hogy a játékosok tisztán lássák, preciz, tudatos felkészülésre van szükség. A csapat komoly tartásról adott tanúbizonyságot, hiszen egy rendkívül forró légkörben, nagy nyomás alatt tudott nyerni a Pick otthonában. 

A szemünk előtt kell azonban lebegjen a női Bajnokok Ligája döntő, amelyen hazai környezetben adta le előnyét a Győr. 

Határozott, önfeláldozó, alázatos kézilabdát lesz szükségünk, hiszen a párharc korántsem lefutott - mondta a veszprémiek mestere, megjegyezve: bízik benne, hogy a fantasztikus közönség ezúttal is nagy segítséget nyújt az együttesnek.  

- Úgy érzem, hogy különleges a kapcsolatunk a szurkolókkal, aki sokszor segítenek átlendülni a társaságnak a nehézségeken - tette hozzá.

Ami a főszereplőket illeti, a veszprémi keretben mindenki tettre készen, jó formában és hangulatban várja a párharc harmadik mérkőzését. 

A sérülteket, Gál Gyulát és Dejan Pericet helyettesítő Uros Vilovski, illetve Liszkai Szilveszter egyaránt remek teljesítményt nyújtott az első két találkozón: a szerb beállós összesen 10 gólt termelt, a fiatal kapus pedig fontos védéseket mutatott be. 

Rajtuk kívül ki kell emelni a Lusnyikov-Lapcevic védőtengelyt, a remekül irányító Eklemovicot, valamint a folyamatosan kiváló formában kézilabdázó Marko Vujint

Szegedi oldalon alig akadt jó teljesítmény, elsősorban az átlövők gyengélkedtek, a két meccs alapján csak a cserekapus Marjanac és a román szélső, Ghionea emelhető ki.

A vasárnap 12.45-kor kezdődő összecsapást az m1 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!