Arkó a szivárvány kapujában

Veszprém - Arkó, az árva fiú történetével ismerkedhettek meg az óvodások és iskolások a közelmúltban a Hemo színháztermében.

Deák Dóra

Német Ervin Szivárvány szép kapujában című meséjét mutatta be a győri székhelyű Forrás Színház a Hemóban. A történet egy Arkó nevű árva fiúról szól, aki beleszeret gazdája egyetlen leányába, Ajnácskába. A gazda azonban nem nézi jó szemmel szerelmük virulását, így elkergeti Arkót a háztól, mondván, csak akkor térhet vissza, ha legalább királyi főtanácsos lesz belőle. A fiú  tarisznyával a vállán útnak ered és számtalan izgalmas kalandban lesz része. Molnárlegénynek szegődik, csapdát állít a malomnál ólálkodó zsiványoknak és Pünkösdkirálynak is megválasztják.   Arkó a király főtanácsosa lesz és Ajnácska kezét is elnyeri a történet végén.

A  gyermekszínházi előadást a gyerekek nagyon élvezték, végig lekötötte a figyelmüket a kalandokkal, váratlan fordulatokkal teli zenés-táncos produkció. A zsiványok mókás jeleneteinél nagyokat kacagtak a nézőtéren ülő óvodások és kisiskolások.

A mesejáték szereplői: Papp Attila, Szlúka Brigitta, Horváth László, Molnár Anikó, Ács Tamás és Czár László. Az előadás színvonalát emelte a NeoFolk együttes tagjainak élő zenei kísérete. A mesejátékot Pataki András rendezte, a látványos, ötletes díszlet és a korhű jelmezek is az ő munkái. A koreográfiát a Harangozó-díjas Demcsák Ottó tanította be, a darabot még izgalmasabbá tevő fényekért Kovács Ferenc felelt.

(Fotó: Andrónyi András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!