Átadták a ligetet

Balatonalmádi - Ünnepélyesen is átadták a több mint ötvenmillió forintból felújított Szent Erzsébet Ligetet, vagy ahogy sokan ismerik az Öregparkot.

Halmos György

Szauer Rózsa, a Nők a Balatonért Egyesület (NaBE) elnöke arról beszélt, hogy a felújítás nagyon feszített tempójú volt, hiszen a szerződéskötés és az átadás között nem telt el kilenc hónap, sőt, az időjárás sokszor befolyásolta a munkálatokat. 

A környék legnagyobb és legidősebb parkját 120 éve Véghelyi Dezső alakította ki, a területet 1977-ben vonták helyi védettség alá. 

A teljes felújítás 56 millió forintba került, aminek 90 százalékát a NaBE helyi szervezete a Norvég Alap pályázaton nyerte el, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította. 

A munka három fázisban valósult meg: ősszel kivágták a fákat, majd elvégezték a földmunkákat, végül a kertépítést. 

A parkban csaknem 700 folyóméternyi sövényt és 231 darab fiatal fát ültettek el az elöregedett nyár- és fűzfák helyett. Ezen kívül 15 pad és 75 szemetes került ki a parkba. A kert- és tájépítészeti feladatokat Szepezdi Ildikó tervei alapján hajtották végre. 

A park gondozása és fenntartása az önkormányzat feladata. 

Keszey János
polgármester köszönetet mondott a beruházásában résztvevőknek, és arról beszélt, hogy a Szent Erzsébet ligetre már nem is találó kifejezés az Öregpark, hiszen jelentősen megfiatalodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!