Az élet komédiája

Veszprém - A színházi világnap a kultúra fontosságára hívja fel a figyelmet, a közönség a színészek, színházi dolgozók előtt tiszteleg.

Balla Emőke

Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő, tudjuk Shakespeare-től. 

Augusto Boal
brazil drámaíró, az idei világnap üzenetének megfogalmazója pedig azt állítja: Múlt év szeptemberében váratlan színházi meglepetés csapott le ránk: azt képzeltük, hogy biztonságos világban élünk, és bár távoli, vad tájakon háborúk tombolnak, embereket kínoznak, mi biztonságban élünk, pénzünket tekintélyes bankokban helyeztük el vagy becsületes brókerre bíztuk; aztán azt akarták elhitetni velünk, hogy ez a pénz nem is létezett, hogy csak néhány, egyáltalán nem virtuális, de nem is megbízható vagy tiszteletreméltó közgazdász siralmas, virtuális agyszüleménye volt. 

A színházi világnapot 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. A világnap üzenetét minden évben egy-egy neves színházi szakember írja, amit felolvasnak a színházakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!