Az ítéletidő miatt csaknem 1000 helyszínre vonultak ki a tűzoltók

Napló - A tűzoltók az előzetes adatok szerint 946 helyszínre vonultak ki a vihar miatt szombaton éjfélig, és a bejelentések alapján még 400-450-nel is emelkedhet a számuk vasárnap. A hajnali üzemkezdetre a vonatok ismét menetrend szerint indulnak.

Nagy Terka

Elsősorban fakidőlésekhez, illetve áramkimaradásokhoz riasztották a tűzoltókat - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ügyeletese az MTI-nek. Hozzátette, hogy a legtöbb hívást a fővárosból, Pest, Veszprém és Fejér megyéből kapták.
   
Az áramellátással kapcsolatos gondokat a tűzoltók a területi áramszolgáltató társaság szakembereivel együtt végzik, még több helyen nincs áram, ezt várhatóan még vasárnap megoldják - mondta az OKF ügyeletese.
   
Szentes György, az OKF szóvivője az MTI-nek elmondta: egy ember meghalt a fővárosban szombaton áramütés következtében, a balesetet a vihar miatt leszakadt áramvezeték okozta. Hozzátette, hogy országosan öt ember sérült meg.
   
A MÁV tájékoztatása szerint a szombaton az országon átvonuló vihar több helyen fákat döntött a vasúti pályákra, felsővezetékek szakadtak le. Jelentős késések, vonatelmaradások voltak a vasúti közlekedésben.
   
A felsővezetékek és a viharkárok helyreállítása az éjszaka folyamán megtörtént, már csak kisebb utómunkálatok okozhatnak rövidebb késéseket. Vasárnap hajnali üzemkezdetre a vonatok ismét menetrend szerint indulnak, illetve közlekednek - olvasható a vasúttársaság közleményében.
   
A szombati nagy vihar során csaknem 50 helyen keletkezett felsővezeték-szakadás vagy kidőlt fák akadályozták a közlekedést. Legjelentősebb fennakadásokat a főváros 50-60 kilométeres körzetében okozta a szélsőséges időjárás - közölte a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!