Bajban vannak a magyar szállásadók az Adrián

Budapest - Az elmúlt évhez viszonyítva idén - elsősorban a gazdasági válság következtében - akár 15-20 százalékkal is csökkenhet a magyar szállásadók forgalma az Adrián - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.

MTI

A Napi információi szerint a horvátországi és montenegrói partszakaszon üdültetéssel foglalkozó közel hét ezer hazai panzió, valamint villa tulajdonosának többsége már az előszezont is mintegy 8-10 százalékos forgalomcsökkenéssel zárta, s a főszezon kilátásai sem túl biztatóak.
    
A lap által megkérdezett, az Adria partján működő magyar szállásadók arról számoltak be, hogy míg a Magyarországhoz közelebbi üdülőhelyeken nőtt a forgalmuk, a délebbi partszakaszokon, főként Montenegróban drasztikus a csökkenés. 
    
A magyar szállásadók gondjait még növeli, hogy a szomszédos országba utazók közül a panziók, vendégszobák, kempingek helyett mind többen választják a jelentős árkedvezményeket kínáló szállodákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!