Balatoni pecások: egységes fellépés szükséges

Balatonfűzfő - Továbbra sincsenek könnyű helyzetben a balatoni pecások, akik egységes érdekképviseletet sürgetnek, hogy így tudjanak harcolni érdekeik érvényesítéséért.

Tremmer Tamás

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége két éve a lét, nem lét határára sodródott. A tagság azonban úgy döntött, szükség van a szövetségre.

Viharverten (a 17-ből tíz tagegyesület lemorzsolódott), de elkezdték rendezni a sorokat. Ennek eredményeként folyamatosan bővül a szövetség. A szerdai közgyűlésen minderről, és a szervezet tavalyi tevékenységéről számolt be Kontics Ferenc elnök.

A szövetséggel ma már ismét számolnak, amit bizonyít, hogy meghívásukat elfogadva dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Varga László vezérigazgató (Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.), dr. Táncsics Aladár elnök (Bakony-Balaton Horgász Szövetség) egyaránt jelen voltak a közgyűlésen.

Kontics Ferenc elmondta, jó kapcsolatra törekszenek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel, a Bakony-Balaton Horgász Szövetséggel, térségben élő politikusokkal.

Célkitűzéseik között szerepel egy önálló balatoni régió megteremtése. Kiemelt feladatuk a legális csónakkikötők létesítésének támogatása, támogatják a zugkikötők felszámolását, kezdeményezik a meglévők olcsóbb és egyszerűbb fenntartási lehetőségének megteremtését.

Az elnök kifejtette, meggyőződésük szerint a balatoni horgászatot csak egy egységes, balatoni régióban együttműködő érdekképviselet szolgálja hatékonyan. Ehhez keresik a társakat. Kezdeményeznek egy balatoni régiós egyeztető fórumot, ahol a tóval kapcsolatos legfontosabb kérdéseket át lehetne beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!