Balatoni vitorláshét - Bajnokokat avattak

Balatonfüred - A Balatoni Vitorláshét alatt rendezték meg a közelmúltban a laser országos bajnokságot, valamint a finn flottabajnokságot.

B. Virág Rita

Az első két napon kellemes északi, észak-nyugati szél fújt, így öt futamra kerítettek sort. A pénteki versenynapon egyetlen futamot sem tartottak, majd szombaton a nagy erejű vihar akadályozta a versenyt. Végül az utolsó napon újra kegyes volt az időjárás, hiszen további három futamot is sikerült megrendezni.

A két hajóosztályban összesen 50 vitorlázó állt rajthoz. A laserben a papírforma érvényesült, Berecz Zsolt (YCBP) egy futam kivételével mindegyiket megnyerte, így hét ponttal toronymagasan végzett az élen. Összetettben második helyen zárt Kaiser Kristóf (Balatonfüredi Yacht Club), a harmadik pedig az ugyancsak füredi Tomai Balázs lett. A juniorok és a felnőttek külön is értékelésre kerültek, ebben a versenyben junioroknál Kaiser Kristóf bizonyult a legjobbnak. A fiatalabb generáció egyébként remekelt, hiszen az első tízben hat junior versenyző végzett.

A finn hajóosztályban Pál Gaszton (Balatronfüredi Yacht Club) az utolsó két futamot is megnyerte, ezzel az élre ugrott. Második lett a dél-afrikai Ian Ainslie (Kereked), aki már három olimpián is részt vett (1992, 1996, 2000), valamint az Amerika Kupája versenysorozaton a dél-afrikai Shosholoza stratégája is volt. A csütörtökön még első helyen álló Haidekker Péter (AYC) végzett a harmadik helyen.

(Fotó: Mag Andrea)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!